Rietorchis rode lijst planten

CATEGORIES:

images rietorchis rode lijst planten

Wereld Oorspronkelijk uit Midden-Europa. Veldkaart printen Contactpersonen Natuurgebieden. Vlaanderen Niet in Vlaanderen. De soort lijkt sterk op Moeslook door de bloeischede die bij beide soorten een lange punt draagt en veel langer is dan de bloeiwijze. Het is een zeer variabele soort, die in verschillende ondersoorten is opgedeeld, waarbij ook weer overgangsvormen zijn beschreven. De soortnaam maculata is een Latijns bijvoeglijk naamwoord en betekent "gevlekt", wat betrekking heeft op de meestal gevlekte bladeren. Groene nachtorchis op Wikispecies.

 • FLORON Verspreidingsatlas Festuca arundinacea Rietzwenkgras
 • bergamotplant Plants, Garden, Yard
 • FLORON Verspreidingsatlas Allium carinatum Berglook

 • FLORON Verspreidingsatlas Festuca arundinacea Rietzwenkgras

  In dit rapport is een voorstel voor een herziene Rode Lijst Vaatplanten Kwetsbaar (11). Dactylorhiza majalis ssp. praetermissa. Rietorchis.

  images rietorchis rode lijst planten

  5b. >​ In Nederland is de plant zeer zeldzaam en komt alleen op enkele plaatsen in Zuid-Limburg voor. Ze staat ook op de Belgische rode lijst voor planten. (​Rietorchis) · D. majalis subsp. praetermissa var. junialis (Gevlekte rietorchis) · D. Het is een middelgrote (maximaal 60 cm), slanke plant met een massieve, min of In Nederland is hij opgenomen op de Nederlandse Rode Lijst van planten.

  (​Rietorchis) · D. majalis subsp.

  bergamotplant Plants, Garden, Yard

  praetermissa var. junialis (Gevlekte rietorchis) · D.
  Bloeitijd: juni - juli. Kenmerken bron: Botanisch Basisregister met aanvullingen Hoogte: 0,90 m. Etymologie bron: Wilde-planten.

  Sectie Incarnatae :. Het is een zeer variabele soort, die in verschillende ondersoorten is opgedeeld, waarbij ook weer overgangsvormen zijn beschreven. Trend sinds bron: Voorstel voor de Rode Lijst Vaatplanten In het bloemscherm groeien vaak groenige, bleke, zittende broedbolletjes, i.

  images rietorchis rode lijst planten
  HALLINAN FAMILY OF SAN FRANCISCO
  De bladeren zijn geleidelijk in een punt versmald.

  Hier en daar ingeburgerd in andere werelddelen. De onderkant is glanzig.

  Sectie Incarnatae :. Sectie Dactylorhizae :.

  images rietorchis rode lijst planten

  De soort is te vinden op zure tot kalkrijkevochtige tot natte, meestal matig voedselrijke bodems, in volle zon of half schaduw, zoals weilandenmoerassenvenennatte heideheischrale graslanden en duinvalleienmaar ook in bermenbosrandenkalkgraslanden en eiken-haagbeukenbossen. Ook in Luxemburg is de soort beschermd op nationaal niveau.

  Rietorchis × Veenorchis · Rietwalstro Rode kornoelje subsp.

  FLORON Verspreidingsatlas Allium carinatum Berglook

  australis · Rode ogentroost Familie: Poaceae. Groep: eenzaadlobbigen (bloemplanten). Blauwe / Rode water- / Schildereprijs · Blauwe / Rode waterereprijs · Blauwe anemoon Brede orchis × Rietorchis Groep: eenzaadlobbigen (bloemplanten​). Find the perfect rode lijst plant stock photo. Bloemrijk grasland op dijk met oa rietorchis in de Preekhilpolder; grassland in the Preekhilpolder on dyke in the.
  Embryophyta Landplanten.

  Video: Rietorchis rode lijst planten Stinzen flora

  Ecologie bron: Wilde-planten. Bron: Standaardlijst Bron Nederlandse naam: Standaardlijst Noordwestelijk tot in Noord-Frankrijk en Midden-Duitsland. De groene nachtorchis verspreidt een zwakke geur die lijkt op honing.

  Video: Rietorchis rode lijst planten FLORA Rietorchis Dactylorchis ijtpc.org

  images rietorchis rode lijst planten
  Rietorchis rode lijst planten
  De groene nachtorchis verspreidt een zwakke geur die lijkt op honing.

  Status: bron: Voorstel voor de Rode Lijst Vaatplanten Ingeburgerd in Noord-Amerika. Kaart downloaden of aanpassen. In andere projecten Wikimedia Commons Wikispecies.

  LATEST POSTS

  3 comments

  Dolmaran

  27.10.2019

  Het is een middelgrote maximaal 60 cmslanke plant met een massieve, min of meer brosse, naar boven toe soms holle bloemstengeldrie tot vijf verspreid staande, afstaande en gevlekte gewone- en twee tot vier schutbladachtige bladerenen een dichte, meestal rijkbebloemde kegelvormige bloeiaar met witachtige of lichtroze bloemen. Ze staat ook op de Belgische rode lijst voor planten.

  27.10.2019 Reply